Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Våra äldreboenden är bäst i länet

En gul byggnad i tre våningar.

Edshultsgården särskilda boende som visar ett väldigt fint resultat i årets analys.

Det nationella resultatet för ”Vad de äldre tycker om äldreomsorgen” har presenterats och visar att brukarna både inom hemtjänst och äldreboende i Leksand är mycket nöjda med helheten. Våra äldreboenden är bäst i länet och bland de bästa i hela Sverige!

– Det är mycket glädjande att vår äldreomsorg får så fina resultat i årets brukarundersökningar när de äldre får svara på vad de tycker om äldreomsorgen, säger socialchef Isabella Piva Hultström.

Analysen görs av Kolada som är en öppen och kostnadsfri databas för kommuner och regioner som tar fram jämföresler och analyser i kommunsektorn. Kommuner kan välja att vara med i Kolada och det har Leksand valt att vara.

– Jag är stolt över alla våra medarbetare som gör skillnad varje dag på jobbet för våra äldre i deras hem. Sträck på er! Men vi är inte klara i och med detta. Vi har i vår vision för Leksands kommun satt ribban högt - vi ska vara ledande i omsorgen av våra äldre. Tillsammans kommer vi att nå dit, säger Karin Mikkonen (C), Ordförande socialutskottet.

Porträttbild på Isabella Piva Hultström.

Leksands kommuns socialchef Isabella Piva Hultström.

Detta är en rubriknivå nummer 2

– Äldreomsorgen står inför stora utmaningar framåt vad gäller demografi och kompetensförsörjning där vi kommer behöva vara mer kreativa och innovativa för att hitta nya sätt att arbeta på. Att våra årsrika äldre upplever sig trygga, får ett gott bemötande och insatser av hög kvalité är givetvis grundläggande i vårt dagliga arbete. Därför är det extra roligt när verksamheter som till exempel vår hemtjänst som vi vet är komplex, i år får så fina omdömen, fortsätter Isabella.

Helhetsbedömningen av Leksands kommuns äldreboenden är att vi har bäst resultat i länet och bland de 25 procent bästa i landet. I resultatet syns det att några av våra verksamheter så som Edshultsgården har gjort en resa och i år förbättrat sina resultat på ett otroligt bra sätt. Leksand är den enda kommun i Dalarnas län där helthetsbedömningen från brukarna landar på över 90 procent. Leksand får brukarbedömningen 91 procent jämfört med förra årets 86 procent.

– Jag hoppas att medarbetarna och cheferna inom vår äldreomsorg är riktigt stolta över resultaten. Det känns tryggt att möta framtidens utmaningar med en sådan bra grund att stå på, avslutar socialchef Isabella Piva Hultström.

Relaterad information