Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Företagarfrukost

Företagarfrukostar erbjuder en mötesplats där företagare, politiker samt kommunala tjänstemän kan träffas, bygga nätverk och utbyta tankar och idéer.

Bild på frukostbuffé med texten Välkommen till företagarfrukost, nätverk, kunskap och inspiration för leksands kommuns företagare.

Våra företagarfrukostar

På våra träffar får du förutom senaste nytt från Leksands kommun och Företagarna även chansen att lyssna på spännande föreläsare samt ta del av och vara aktiv i diskussioner kring näringslivet i Leksand och övriga Dalarna. Utöver det är detta även en bra arena för att att hitta nya affärskontakter. Väl mött!

Har ni önskemål eller tankar och ideer om spännande gäster och intressanta teman, kontakta Näringslivsavdelningen. Vi uppskattar alla era inspel!

Anmälan till företagarfrukost 17 maj

Under morgonen kommer vi att få ta del av hur arbetet med Leksands kommuns nya Näringslivsprogram fortgår. Under våren har branschdialoger genomförts med flera företagsrepresentanter. Resultaten av dessa dialoger och den fortsatta processen presenteras av näringslivschef Tobias Mårtensson samt Ola Granholm från Framväxt.

Mathias Bergqvist, Nyföretagarcentrum, berättar utvecklingen av nystartade bolag i Leksands kommun under 2023 och 2024.

Vi kommer även att lyssna på FÖRETAGARNA Leksand som berättar om deras årliga rapport ”Företagarfakta” och hur Leksand står sig såväl i Dalarna som i riket. Det kan hända att det även bjuds på tårta under frukosten!

Vi kommer att få träffa inte mindre än fyra fantastiska småföretagare som kommer och berättar om sina verksamheter. Ni har att se framemot att höra om Knuts utveckling, Katarina Liljeström, Lyxperience samt Blomsterängen i Hagen.

Dessutom kommer vi få ta del av projektet ”Visit Village” samt höra om kommande ”Midsommarfesten” av MKRS Group.

Vi har även återigen nöjet att få dela ut ett gesällbrev. Något vi givetvis är väldigt stolta över!

Näringslivsavdelningen på Leksands kommun och FÖRETAGARNA Leksand önskar er varmt välkomna denna morgon i maj!

Datum och tid: 17 maj klockan 07.30 - 09.00

Plats: Wallenhallen - Leksands folkhögskola

Tidigare frukostar

Frukosten på Tegera Arena den 12 april:

  • Anton Enberg, Projektledare på KTP, presenterar tankegångar samt delar av den undersökning de genomfört om hockeyns värde i Leksand. Ni får insikt i vilka fördelar och utmaningar Leksands IF:s närvaro i Dalarna skapar.
  • Lars Erik Liss från Region Dalarna informerade om de olika företagsstöd som finns tillgängliga och gav praktiska råd om hur man kan dra nytta av dem.

15 december 2023

Vid den sista företagarrukosten 2023 tänker vi prata om de utmaningar kring kompetensförsörning och demografi som vi i Dalarna och Leksand står inför. Samt att vi ser till boende attraktivitet utifrån den studie som Kairos future har gjort på uppdrag av Leksands kommun. Vad kan vi tillsammans göra för att Leksand ska vara attraktivt, nu och framöver. Vi gästas av bland annat av Samuel Svan, kommunstrateg i Leksand, Peter Möller Region dalarna samt sektorschef Åke Sjöberg och näringslivschef Tobias Mårtensson. Avslutning och tillbakablick på 2023.

10 november 2023

Vi träffas på fantastiska Bio Visir mitt i Leksands centrum och pratar om besöksnäring och handel. Martin Ekenborn, nyinflyttad till Leksand samt VD på Leksand Resort kommer och berättar om sommaren som varit och vad som ligger framför dem. Sebastian Fager och Robin Olausson på MKRS Group (Midsommarfesten) mfl gästar oss. Samt att vi även träffar bla "En smak av jul", PMU samt Fascia klinikerna.

13 oktober 2023

Vi träffar Bergkvist Siljan, Jige Instrument samt IUC Dalarn under temat "Industri och utveckling i Leksands kommun".

22 september 2023

Möt Jens Lind som är en av Sveriges mest kända och uppskattade berättare i sportsammanhang. Hans unika röst känns igen från många Tv-reportage. På frukosten berättar Jens humoristiskt och tänkvärt om sina möten med världsstjärnor och fascinerande personligheter från idrottens värld.

Med på scen kommer också Stig Salming att finnas. Han berättar om anekdoter från alla möten med Leksand och såklart en hel del om sin bror, Börje och sitt engagemang i ALS-Stiftelsen.

17 maj 2023

Hur tar du ditt företagande till nya nivåer! Zedendahl Advokatbyrå samt Dalarna Siencepark.

14 april 2023

Besöksnäring - Johan Söör VD First Camp samt Chatarina Eriksson från Visit dalarna gästar oss.

Sidan uppdaterad: