Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Försäljnings- och serviceprogrammet

Service är en röd tråd i utbildningen. Du får öva dig i att möta människor i olika säljsituationer och att kommunicera på ett effektivt sätt. Du tränar dig i exponeringsdesign och blir väl insatt i hur marknadsföring fungerar, teoretiskt och praktiskt.

Titta på filmen om Försäljnings- och serviceprogrammet (Tidigare Handels- och administrationsprogrammet som det heter i filmen)

En bred grund för företagande, kommunikation och service

Fokus för utbildningen är entreprenörskap, företagande, handel och service.
Du lär dig om hur handeln drivs i dag och om tänkbara framtidsscenarier för handeln. Teori varvas med praktiska övningar. Din förmåga att arbeta självständigt stärks och du lär dig att samarbeta med andra.
Vår undervisning drivs till största delen i ämnesövergripande projekt. Under utbildningen får du driva ett företag i Ung Företagsamhets regi. Du startar, driver och avvecklar ett företag under ett läsår. Du lär dig då vad entreprenörskap och ledarskap innebär.

Utbildningen ger dig en yrkesexamen och grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i 16 veckor, vilket innebär att delar av studierna är förlagda till en arbetsplats. Du får möjlighet att knyta kontakter och skapa nätverk i näringslivet inför framtiden.
Du kan genomföra din APL bland annat i butiker, på företag som arbetar med marknadsföring och reklam, kundservice, inköp, lager, logistik eller hos en egen företagare.

Jobb efter utbildningen

När du är klar med dina studier på Försäljnings- och serviceprogrammet kan du arbeta som bland annat:

  • Affärsutvecklare - digital handel
  • Butikssäljare
  • Egen företagare
  • Inköpsassistent
  • Kundservice
  • Lager och logistik
  • Marknadsförare

Sidan uppdaterad: