Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt metodrum för aktivt lärande

Nursing Anne simulatorn

Nursing Anne simulatorn ska bidra till mer verklighetsbaserade möten.

Den 24:e april öppnas dörrarna för ett nytt metodrum som ska stärka vårdutbildningen. Metodrummet efterliknar ett vårdrum där eleverna får träna på verkliga möten med framtida patienter.

Inne i en av Alléskolans lokaler har nu det nya metodrummet tagit plats. Rummet är uppbyggt för att efterlikna ett vårdrum; med sängar, redskap och maskiner. Syftet är att Vård- och omsorgsprogrammet på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik och Leksand kommuns utbildningssjuksköterska ska använda lokalen till aktivt lärande i verkliga situationer.

Ett stort steg för att verklighetsbasera möten med framtida patienter har gjorts genom att investera i en Nursing Anne simulator. Denna simulator är en docka som efterliknar en människa med verkliga behov. Läraren kan innan själva behandlingen välja vilka symptom dockan ska visa. Eleven får därmed träna på komplett patientbedömning och vidare behandling av vård.

– Att investera i ett metodrum är en satsning för att få fler att söka sig till Vård- och omsorgsprogrammet. Att få testa sina kunskaper i praktiken i ett vårdrum bidrar till högre kvalitativ vård för patienter och såklart säkrare utövare, säger Cecilia Falk, rektor på Vuxenutbildningen Leksand-Rättvik.

Cecilia Falk menar att utbildningen blir mer attraktiv i landet om det erbjuds omvårdnadssimulering. Hon menar även att det ligger rätt i tiden då det förhoppningsvis resulterar i fler behöriga vårdbiträden och undersköterskor.

Välkommen på öppet hus

Den 8:e maj har Vuxenutbildningen öppet hus för de som är nyfikna på metodrummet och även för de som är intresserade av att söka Vård- och omsorgsprogrammet.