Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu står lekplats Solen klar

Klätterställning vid Lekplats Solen

Varmt välkommen till den nya lekplatsen Solen fredagen den 22 september klockan 15.00-17.00. Vi bjuder på korv vid lekplatsens nya grillplats.

Lekplats Solen är en lekplats till för alla som bor i Leksands kommun. Lekplatsen är utrustad med klätterställning, gungor, rutschkana, en grillplats, en sandlåda och flera bord som är perfekta för en fikapaus. Under lekställningarna är det blått fallskyddsgummi för att minimera skaderisken. Lekplatsen har Leksandsbostäder AB och Leksands kommun byggt tillsammans.

För att fira att lekplatsen nu står klar hälsas alla välkomna att komma och testa lekparkens alla olika delar fredagen den 22 september. Representanter från Leksands kommun och Leksandsbostäder finns på plats klockan 15.00-17.00 och bjuder på korv med bröd.

– Vi har under de senaste åren arbetat med att uppgradera de kommunala lekplatserna. Nu kan vi äntligen bocka av ytterligare en och att lekplats Solen nu står klar känns väldigt roligt, säger Anders Eklund, VD Leksandsbostäder AB.

Rutschkana vid en av klätterställningarna
Gungor vid Lekplats Solen
Sandlåda vid Lekplats Solen

Hitta till lekplatsen

Lekplats Solen finns ovanför det nybyggda lägenhetshuset Stjärnan på adressen Timmermansvägen 6. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser då den delen inte är färdigbyggd. Vår rekommendation är att du tar en cykeltur eller promenad till lekplatsen som endast ligger 1 kilometer från Noret.