Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu öppnar försäljningen av kommunala småhustomter igen

Från och med den 13 november 2023 sker försäljningen av Leksands kommuns småhustomter via upphandlad mäklare i Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Leksand. I nuläget har Leksands kommun 17 småhustomter till försäljning.

Den 22 maj 2023 beslutade Leksands kommunfullmäktige att kommunens småhustomter i fortsättningen ska försäljas via mäklare. Nu har ett avtal signerats på två år med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Leksand.

De lediga tomter som tidigare funnits på Leksands kommuns hemsida kommer framöver att i stället återfinnas på Länsförsäkringars fastighetsförmedlings hemsida.

Den upphandlade mäklaren har nu hela ansvaret för försäljning av kommunens småhustomter och uppdraget inkluderar även framtagande av annonsunderlag och marknadsföring.

Mäklaren ska hänvisa frågor om detaljplan till kommunens plan- och kartavdelning och frågor om miljö och bygg till kommunens miljö/ bygg avdelning.

– Att avtalet nu är klart känns väldigt kul. Det finns ett intresse för de här tomterna så att det nu finns en mäklare som tar över ansvaret kommer förhoppningsvis möjliggöra att vi kommer att få se fler bebyggda tomter i framtiden, säger exploateringschef Johanna Ingre.

Relaterad information