Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Munskydd fram till 7 januari

Närbild på en man med munskydd

Bild från Mostphotos.

Det är fortsatt hög smittspridning av luftburna infektioner. Vi förlänger därför vårt krav på munskydd för våra medarbetare inom LSS, hemtjänst och på våra fyra särskilda boenden fram till den 7 januari.

Sedan den 30 november har vi haft krav på att munskydd ska användas i vårdnära situationer och av alla våra medarbetare inom LSS, hemtjänst och på våra fyra särskilda boenden. Nu förlänger vi det kravet över helgerna till den 7 januari.

– Vi har efter uppföljning av dessa veckor med munskydd inte sett några fler fall av covid, vilket visar att vårt agerande fungerar och därför gör vi bedömningen att vi fortsätter även över helgerna. Kravet på munskydd gäller fram till den 7 januari, sedan kommer en ny utvärdering att visa om den ska gälla längre än så, säger socialchef Isabella Piva Hultström.

Rekommendationen kommer från Leksands kommuns MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) i samråd med verksamheten.

– Vi förlänger på grund av att skydda de boende och för att det är fortsatt mycket sjukdom bland våra medarbetare. För anhöriga gäller det samma som tidigare rekommendation. Du som anhörig eller besökare ska stanna hemma om du är sjuk. Vid besök erbjuds du munskydd om du vill ha, avslutar Isabella.

Det kan förekomma speciella besöksrekommendationer. Om så är fallet finner du vilka de är på plats vid ditt besök.