Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Munskydd fram till 15 december

Närbild på en man med blått munskydd

Det är fortsatt hög smittspridning av luftburna infektioner. Vi inför därför krav på att våra medarbetare inom LSS, hemtjänst och på våra fyra särskilda boenden använder munskydd fram till den 15 december.

I två veckors tid har det varit en rekommendation att använda munskydd i vårdnära situationer och för alla våra medarbetare inom LSS, hemtjänst och på våra fyra särskilda boenden. Nu blir rekommendationen ett krav och förlängd.

– Vi har efter uppföljning av dessa två tidigare veckor med munskydd inte sett några fler fall av covid, vilket visar att åtgärden vi vidtog funkade och därför gör vi bedömningen att vi fortsätter men nu som ska-krav. Kravet på munskydd gäller fram till den 15 december, sedan kommer en ny utvärdering att visa om den ska gälla längre än så, säger socialchef Isabella Piva Hultström.

Rekommendationen kommer från Leksands kommuns MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) i samråd med verksamheten.

– Vi förlänger på grund av att skydda de boende och för att det är fortsatt mycket sjukdom bland våra medarbetare. För anhöriga gäller det samma som tidigare rekommendation. Du som anhörig eller besökare ska stanna hemma om du är sjuk. Vid besök erbjuds du munskydd om du vill ha, avslutar Isabella.

Det kan förekomma speciella besöksrekommendationer. Om så är fallet finner du vilka de är på plats vid ditt besök.