Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lyckad rikskonferens i Leksand

Leksands kommunalråd Sebastian Larsson (M) och utbildningschef Carin Fredlin inviger SSA-Rikskonferensen.

Leksands kommunalråd Sebastian Larsson (M) och utbildningschef Carin Fredlin inviger SSA-Rikskonferensen.

Under tre dagar förra veckan ägde SSA-Rikskonferensen rum i Tegera Arena, en konferens med fokus på samverkan med skola och arbetsliv. Över 220 deltagare från Sveriges alla hörn deltog och det bjöds på ett fantastiskt program.

Micael Dahlen, Sissela Nutley, Rickard Lyko och Daniel Linden från Kairos Future, fyra föreläsare som har inspirerat och motiverat över 220 deltagare.

Programmet innehöll även ett panelsamtal med Svenskt Näringsliv, Skolverket och Leksands kommuns näringslivschef och sedan ett 20-tal valbara seminariepass av bland annat Skolverket, Framtidsfrön, Högskolan Dalarna, Leksands kommun, Tom Tits Experiment och Ung Företagsamhet Dalarna.

SSA- Rikskonferensen arrangerades tillsammans med Företagarna Leksand, Leksand Sparbank, Skoglunds och Stiftelsen hantverk och utbildning. Rikskonferensen ägde rum 10-12 maj i Tegera Arena.

Daniel Linden från Kairos Future föreläser.

Daniel Linden från Kairos Future föreläser.

– Vi har fått väldigt goda och fina ord om att rikskonferensen har gett deltagarna många bra verktyg och inspiration. Vi har hela tiden varit noga med att koppla programmets innehåll till temat "Bygga positiva broar mellan skola och arbetsliv" och att varje programpunkt ska svara på hur vi gör det och varför. Detta har uppskattats, säger en nöjd Anneli Morberg, SSA-samordnare i Leksand.

Inspiration, kunskap, utbyte och bredd!

I kombination med ett rikt och brett programinnehåll i föreläsare och seminarier har deltagarna som kommit från hela Sverige fått dansa kring en midsommarstång, testat på baseboll, besökt ett metodrum och ätit en 3-rättersmiddag till underhållning av elever från Leksands Kulturskola.

Några ord från deltagarna är:

  • Väldigt välordnat och det känns kul att komma tillbaka och jobba sedan. Tack!
  • Positiv känsla med mycket nätverkande och kunskapsöverföring!
  • Inspirerande dagar. Känner mig taggad och uppdaterad.
  • Inspiration, vetenskaplighet, framtidsspaning, engagemang, gemenskap. Tack!
  • Inspiration, kunskap, utbyte och bredd! Såå nöjd!

Nästa rikskonferens är i Mölndal

SSA-Rikskonferensen anordnas varje år och Leksand skickar stafettpinnen att arrangera nästa års SSA-RIkskonferens vidare till Mölndal Stad.

Rikskonferensen i Mölndal kommer att äga rum 15-17 maj 2024 och temat för konferensen kommer att vara "Life Science".