Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Lyckad näringslivsvecka i Leksand

Ronny Modigs, chef över Dalregementet, föreläste under Leksands näringslivsvecka

Ronny Modigs, chef över Dalregementet, föreläste under Leksands näringslivsvecka.

Årets näringslivsvecka tillsammans med Leksands kommun och Företagarna Leksand är över och det blev en stor succé med många besökare och givande diskussioner.

Under veckan hölls bland annat workshops med kommunstyrelsen och en referensgrupp för det kommande näringslivsprogrammet. Vi lyssnade till föreläsningar av bland andra Sofia Thunberg om AI, Jörgen Bond från Dalarna Science Park, kommundirektör Caroline Smitmanis Smids om Leksand som möjligheternas kommuns. Henrik Navjord från Svenskt Näringsliv presenterade deras ranking av företagsklimatet i Leksand och Peter Möller från Region Dalarna talade om de demografiska utmaningar som vi står inför i regionen. Vi fick här insikter om hur vi tillsammans kan skapa en stark och hållbar tillväxt i Leksands kommun.

Sommarjobbsmässa i Leksands gymnasium

Sommarjobbsmässa i Leksands gymnasium under Leksands näringslivsvecka.

En sommarjobbsmässa, den första i sitt slag, hölls på Leksands gymnasium där närmare 1000 jobb presenterades för ungdomarna. Målet var att skapa en positiv bild och tillgängliggöra sommarjobben och arbetsmarknaden i Leksand. Över 500 elever besökte mässan och femton företagare samt de fackliga representanterna på plats var mer än nöjda med utfallet. Det här blev helt enkelt en succé!

Under näringslivsveckan genomfördes fina företagsbesök på Dalafrakt, Bergkvist Siljan, Kuggteknik, Leksandsbröd, Tomoku hus, Agnas Ark och Leksands Folkhögskola, där alla är viktiga aktörer i näringslivet i Leksand och regionen.

Företagsbesök hos Tomoku Hus under Leksands näringslivsvecka.

Företagsbesök hos Tomoku Hus under Leksands näringslivsvecka.

Vi hade även besök av Företagarnas VD Benjamin Dousa samt att vi tillsammans gick på en after work på Tegera Arena. Nätverkande, prisutdelning samt givetvis lite hockey på det.

Veckan avslutades med en välbesökt företagsfrukost där bland annat Ronny Modigs, chef över Dalregementet, pratade om världsläget, Nato och om återuppbyggnaden av I 13 i Dalarna.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt deltagit under näringslivsveckan med ett fantastiskt engagemang som stärker både kommunen och hela Dalarna som region. Vi ser fram emot fortsatt samverkan och utveckling!