Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Leksands två bibliotek blir en del av Dalabiblioteken

En hylla med böcker på ett bibliotek

Dalabiblioteken är ett samarbete mellan Dalarnas 15 kommuner och omfattar länets alla bibliotek. Syftet är att ge medborgarna ännu bättre service med en gemensam webbplats, bibliotekskatalog och gemensamt bibliotekskort.

Alla folkbiblioteken i Dalarna går ihop och blir Dalabiblioteken. Genom Dalabiblioteken kommer du att kunna låna och reservera böcker och andra medier från hela Dalarna på ett och samma bibliotekskort.

När vi har blivit en del av Dalabiblioteken kommer du att kunna använda och besöka Leksands två bibliotek, Leksands bibliotek i kulturhuset och Insjöns bibliotek, precis som vanligt. Skillnaden är att du nu kommer ha mycket större utbud att välja mellan när du ska låna böcker och andra medier.

Nytt IT-system - biblioteken i Leksand och Insjön stänger tillfälligt

För att kunna byta bibliotekssystem och förbereda för Dalabiblioteken håller biblioteken i Leksand och Insjön tillfälligt stängt. Alla medier ska flyttas in i det nya systemet. Det kommer inte att vara möjligt att besöka, ringa till biblioteken eller komma åt webbkatalogen under tiden som de är stängda. Det går fortfarande bra att lämna tillbaka böcker i bokinkastet vid entrén till Leksands bibliotek.

Här är alla viktiga datumen att hålla reda på:

  • 3 maj: Sista dag att låna och hämta ut böcker.
  • 4 maj-10 maj: Leksands bibliotek är stängt.
  • 4 maj-15 maj: Insjöns bibliotek är stängt.
  • 11 maj: Leksands bibliotek öppnar igen.
  • 16 maj: Insjöns bibliotek öppnar igen.

Nytt bibliotekskort

För att få tillgång till alla böcker och tjänster i Dalabiblioteken behöver du ansöka om ett nytt bibliotekskort och samtidigt godkänna ett nytt låntagaravtal. Detta gör du digitalt med bank-id via dalabiblioteken.se. Du kan också få hjälp på Leksands och Insjöns bibliotek när de har öppnat igen.

Välkomna tillbaka till Leksands bibliotek den 11 maj och Insjöns bibliotek den 16 maj – nu med ännu större utbud!