Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kulturskolan vinner Guldhästen!

Stina-Kari Axelsson och och Per Westblom på Kulturskolan tar emot priset Guldhästen av representanter från Företagarna Leksand.

Stina-Kari Axelsson, uppdragstagare och musiklärare och Per Westblom, rektor på Kulturskolan tar emot priset Guldhästen av representanter från Företagarna Leksand.

Kulturskolan kammade hem den åtråvärda Guldhästen när Företagarna Leksand hade sin årliga prisutdelning i kategorierna Årets företagare och Guldhästen.

Guldhästen delas årligen ut av Företagarna Leksand till en person, företag eller organisation som gjort något extra för att främja företagandet i Leksand. Prisutdelningen hölls igår kväll på Siljansnäs hotell och Kulturskolan tog hem den ärofyllda vinsten Guldhästen 2022 med motiveringen:

”Det brinner av kreativitet, det brinner av glädje. Varje dag gör denna mötesplats skillnad för människor, oavsett ålder, som vill förverkliga sina drömmar. I centrum för verksamheten finns eldsjälar och glädjespridare med stor kompetens, som går till jobbet med fokus på andra, för att få dem att växa, utvecklas och flytta gränser. Resultaten och värdena blir bestående över tid, där upplevelser avlöser varandra, till glädje för alla som är direkt involverade i verksamheten, men också många andra leksingar och tillresta. Ingen scen är för stor, ingen scen är för liten. Här trollar man och skapar magi, på riktigt”

Kulturskolans elever är mellan 3 och 82 år

Kulturskolan håller till i gamla Tingshusets lokaler i centrala Leksand och har ett spann på elever i åldrar från 3 år upp till 82 år i sina verksamheter, över 40 procent av grundskoleeleverna är representerade här. Per Westblom som är rektor på Kulturskolan riktar stor tacksamhet till sin personal efter att han mottagit priset.

– Det känns jätteroligt att kulturskolan blir uppmärksammad på detta sätt! Våra medarbetare är helt enkelt fantastiska, de ställer alltid upp när det behövs, spelar ingen roll om det är sommar eller jullov. Får vi ett uppdrag att framträda så är lärarna på plats med sina elever och levererar. Att vi fått detta pris är helt och hållet möjliggjort tack vare dem. Jag är så otroligt stolt över att få verka i en kreativ miljö med kreativa människor, säger Per Westblom.

Förutom stoltheten över lagarbetet inom skolan riktar Per även stor tacksamhet till Leksands kommun som han tycker visat stor förståelse för hur viktig Kulturskolans verksamhet är.

– Leksands kommun har alla år visat att ni månar om kulturskolan och vår verksamhet och också förstått värdet i det jobb vi lägger ner för att kunna ge våra elever en bra start i livet. Det är väldigt viktigt att känna stödet från både politiken och chefer i kommunen, säger Per.

Betydelsefullt pris för Kulturskolan

– Priset stärker vår position som ett av naven i kommunens kulturliv. Vi har kunnat omforma musikskolan till att bli kulturskola med fler ämnen och kurser för att kunna möta fler barn och ungdomars behov. Vi har också infört vuxenundervisning för att öka bredden ännu mer, säger Per Westblom.

Årets företagare tilldelades Mattias Skoglund, VD på Skoglunds

Mattias Skoglund tar emot priset för Årets företagare.

Mattias Skoglund, VD på Skoglunds tar emot priset för Årets företagare.

Priset som årets företagare 2022 tilldelades Mattias Skoglund, VD på Skoglunds. Näringslivsavdelningen som var på plats i Siljansnäs fick några ord av Mattias efter prisutdelningen:

– Det är en fantastisk förmån att få vara verksam i en så framåt kommun med alla dessa positiva och drivna företagare. Det är otroligt hedrande att få ett sådant här pris. Det är alla våra hedervärda och kompetenta medarbetare som tagit oss hit - det här har vi gjort tillsammans, säger Mattias Skoglund.