Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Förmånscyklar för kommunanställda blir verklighet

En kvinna på en cykel i solnedgång

Som en del i Leksands kommuns friskvårds- och hälsoarbete kommer nu anställda få erbjudande om att teckna avtal om förmånscykel.

Syftet med förmånscykel är att erbjuda en attraktiv personalförmån för anställda som både ger chansen att förbättra hälsan samtidigt som det också värnar om miljön.

- Detta är en förmån som fler och fler kommuner erbjuder sina medarbetare och det vill även vi på Leksands kommun göra. Personalen är högt prioriterad hos oss och förmånscyklar är också ett bra sätt att stärka vårt arbetsgivarvarumärke, säger Nils Brolin, HR-strateg.

På Leksands kommun kommer all personal som är tillsvidareanställd på heltid eller deltid med en tjänstgöringsgrad om minst 50 procent att få ta del av erbjudandet om förmånscykel. Medarbetare har sedan tidigare även rätt till ett friskvårdsbidrag på upp till 1500 kronor per år. Friskvårdsbidraget är en del av kommunens arbete med hållbart medarbetarskap.

- Erbjudandet om förmånscykel är en attraktiv personalförmån som vi tror mycket på. Vi ser bara fördelar med ökad cykling för såväl individen som för miljön, säger Nils Brolin.

Vad är en förmånscykel?

Förmånscykel är en cykel som företag köper eller leasar och som anställda kan använda i tjänsten eller privat. Finansieringen för den anställde sker genom ett så kallat bruttolöneavdrag på ett framräknat förmånsvärde. För den anställde innebär det en besparing i priset jämfört med ett privat köp. För kommunen är det helt kostnadsneutralt då den anställde betalar allt genom bruttolöneavdraget.