Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Föreläsning med "Lilla Speedos mamma"

Sara Melin, föreläsare

Sara Melin föreläser i Sammilsdalsskolans aula den 5 oktober.

Torsdag den 5 oktober bjuds det in till föreläsning med Sara Melin där hon tar oss med på en emotionell resa genom hennes liv som mamma till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Föreläsningen är kostnadsfri.

Sara är känd från TV och en flitig föreläsare genom hela Sverige. Hon berättar om kärleken, sorgen, skrattet, och lärdomarna som följde med att uppfostra barn med olika diagnoser som ADHD, ADD, autism, dyslexi och ångest.

Hennes berättelse börjar med en dröm om en traditionell familj. Detta blev början på en lång resa av självupptäckt och lärande.

Sara Melin skildrar känslan av att skylla sig själv för sonens diagnoser, undrade om det var något hon kunde gjort annorlunda. Detta, tillsammans med den känsla av missförstånd och ensamhet som kommer av att uppfostra barn som samhället ofta missförstår, gör hennes berättelse både gripande och relaterar för många föräldrar.

Men det är i hennes berättelse om att acceptera och förstå sina barns diagnoser där hennes föreläsning verkligen skiner. Sara Melin berättar om sin egen kamp med sina fördomar mot ADHD och andra diagnoser och hur hon till slut lärde sig att se diagnoserna som en del av barnens unika styrkor och förmågor.

Datum: 5 oktober.

Tid: klockan 18:30 – 20:30 inklusive paus.

Plats: Sammilsdalsskolans aula – ingång från Parkgatan.

Föreläsningen är kostnadsfri, ingen föranmälan.

Välkomna!