Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fira första advent i Leksand

En pepparkaka med texten God Jul

Välkommen att fira första advent i Leksand den 2-3 december. Det kommer bli en händelserik helg i julens tecken med både julmarknad, Det magiska jullandet och Familjedag på Tegera Arena.

Besök vår genuina och stämningsfulla julmarknad i centrala Leksand. Upplev magi med succén från förra året "Det magiska jullandet" på Udden. I Tegera Arena arrangeras Familjedag i samband med Leksands IF:s hemmamatch i SHL.

Här kan du läsa om allt som händer under helgen och även ta del av viktig trafikinformation inför helgen.

Trafik och avstängda vägar

Under julmarknaden i centrala Leksand kommer del av Leksandsvägen och del av Hantverkaregatan förbi Z-torget att stängas av för biltrafik, se röd markering på kartbilden här nedanför. Avstängningarna gäller från fredag 1 december klockan 18.00 till söndag 3 december klockan 21.00.

Kartbild över avstängda vägar i samband med julmarknad

Röd markering på kartbilden visar vilka vägar som är avstängda för trafik.

Utöver avstängningar för själva julmarknaden kommer det även i år vara mycket folk i rörelse i samband med Det magiska jullandet vid Udden. För att lösa trafiksituationen där kommer flaggvakter reglera trafiken vid övergångsstället mellan Udden och Falu Kuriren-huset.

Vi uppmanar alla som kommer med bil att vara ute i god tid och hellre åka in till Leksand via norra infarten vid Circle K än att ta vägen in via Leksandsbron. Tänk på att det kan ta tid att hitta en parkeringsplats.

Detta händer på julmarknaden i Leksand

Under helgen första advent förvandlar vi Leksands centrum till en stämningsfull arena där du kan botanisera bland allt som hör julen till. Ett 70-tal utställare fyller gator och torg. Butiker, caféer och restauranger är öppna. Tomten och hans småhästar hittar du på Z-torget.

Ett marknadsstånd med vantar som hänger i förgrunden

Julmarknaden är utomhus, mitt i centrum, och sträcker sig från Z-torget - Norsgatan - Leksandsvägen och upp till nya Torget.

Karta över hur julmarknaden sträcker sig

De gröna granarna på kartbilden visar hur marknaden sträcker sig.

Vill du medverka? Ansök om en plats på länken här nedanför:

https://leksandsjulmarknad.se/medverka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lördag 2 december

Klockan 12.00 – 18.00.

Söndag 3 december

Klockan 12.00 – 16.00.

Detta händer i Det magiska jullandet

Här möts du av Elfar som visar dig in genom den magiska garderoben och på andra sidan bron, på Udden, där finns magin.

Entrén till Det magiska jullandet

90 olika sagofigurer, bland annat:

  • Pettson och Findus
  • Tomtemössen
  • Snödrottningen Elsa
  • Julgransfamiljen
  • Nötknäpparfamiljen
  • Karl-Bertil Jonsson
  • Tanterna Brun, Grön och Gredelin
  • Farbror Blå
  • Grinchen
  • Vemlingarna

Alla barn under 16 år får två kuponger var att byta mot en korv med bröd, marshmallow, glögg eller saft med pepparkaka. Är du över 16 år kostar det 10 kronor som går direkt till Majblomman i Leksand.

Tänk på att det är trångt inne på området vid Udden, undvik att ta med barnvagnen in om du inte behöver det. Det kommer finnas en bevakad barnvagnsparkering utanför. Vi ber också alla hundägare att inte ta med sig sina fyrbenta vänner in på området.

Lördag 2 december

Klockan 14.00 – 18.00. Klockan 13.45 är det parad från Kulturskolan via Leksands-Noret för att sedan anlända till Udden klockan 14.00.

Söndag 3 december

Klockan 12.00 – 16.00. Klockan 11.45 är det parad från Kulturskolan via Leksands-Noret för att sedan anlända till Udden klockan 12.00.

Detta händer på Tegera Arena

Under lördagen avgörs ett spännande SHL-möte mellan Leksand och Linköping i Tegera Arena. I samband med matchen är det Familjedag med aktiviteter i arenan från klockan 12.45.

Bild på tre ishockeyspelare i Leksands IF

Lördag 2 december

Klockan 12.45: Familjedagsaktiviteter.

Klockan 15.15: Hemmamatch.

Öppet hus Vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen bjuder in till öppet hus på Brandmannen. De bjuder på glögg och pepparkakor och berättar om vilka möjligheter som finns att studera som vuxen. Följ marschallerna mellan Lundells bokhandel och Siljans konditori för att hitta dit.

Välkomna på en händelserik helg i Leksand!

Relaterad information