Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Fantastiskt midsommarfirande i Leksand

Majstången är rest i Gropen på midsommarafton. Cirka 35 000 personer är samlade.

Ännu ett fantastiskt midsommarfirande i Leksand är genomfört och uppskattningsvis så var vi cirka 35 000 personer som firade tillsammans i Gropen på midsommarafton.

Pär Ohlsson som är Leksands kommuns kulturchef och projektledare för midsommarfirandet sammanfattar att årets midsommarfirande präglades av glädje och gemenskap över generationer.

­– Antalet besökare till Leksand och Gropen nådde nya höjder. En försiktig uppskattning är att runt 35 000 personer var samlade i och runt Gropen fredag kväll, säger Pär Ohlsson.

Med så många människor i rörelse går det inte att undvika lite störningar. Men polis och ordningsvakter behövde inte göra särskilt många ingripanden och inga större incidenter inträffade.

– Jag är övertygad om att det är en följd av att vi alla hjälps åt att välkomna våra gäster och göra det vi kan för att alla ska må bra. Leksand är helt enkelt en trevlig plats att komma till vid midsommar! Det mesta flöt på som det skulle och de förbättringsåtgärder vi vidtagit har haft effekt. Men självklart finns det fortfarande saker att utveckla och förbättra. Ett stort tack till alla besökare, men framförallt till alla de som jobbar hårt hela midsommarhelgen för att göra detta möjligt, säger Pär.

Cirka 35 000 personer är samlade i Gropen på midsommarafton

Cirka 35 000 personer var samlade i Gropen på midsommarafton.

Team utemiljö hör till dem som jobbat extra hårt för att midsommarhelgen ska vara och bli så fantastisk som den blev.

– Jag har haft personal inne fredag, lördag och söndag som har skött trafikavstängningar, plockat skräp, tömt sopkorgar, sopat glas med sopmaskinen, klätt majstången vid hembygdsgården och levererat allt grönt till både stången vid Carl Ohlsons och Gropen. Vi på Utemiljö har hållit oss i kulisserna för att se till att allt flyter på. Jag intervjuade mitt gäng och deras bild är att allt har gått bra och vi är glada att många väljer att slänga sitt skräp där det hör hemma och inte på marken, men det var ändå mycket att städa såklart. Vi har haft många på plats som gjort en fin insats, säger utemiljöchef Sofia Sjögren.

Här är alla medarbetarna från team utemiljö som har jobbat under midsommarhelgen.

Team utemiljö som har gjort midsommarhelgen fantastisk.

Vi vill rikta ett stort tack till er alla som deltog och till alla er som arbetade och gjorde det här möjligt att genomföra.

Vi ses väl i Gropen nästa år igen?