Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Annica Sandy Hedin blir ny utbildningschef

Porträttbild på Annica Sandy Hedin, med långt ljust hår och en svart blus med guldknappar.

Leksands kommuns nya utbildningschef Annica Sandy Hedin ska leda arbetet med att nå visionen om att vara en av Sveriges främsta grundskolor.

– Om vi har bra förskolor och skolor så är det en viktig pusselbit för att samhället och kommunen ska kunna utvecklas och vara attraktiv, säger hon.

Annica Sandy Hedin kom tillbaka till hemkommunen Leksand år 2010, efter tolv år inom skolans värld i Stockholm och tidigare Åre. Först arbetade hon som rektor på Åkerö skola och efter det som rektor på Sammilsdalskolan. Sedan 2017 är hon avdelningschef för grundskolan.

– Jag är mycket glad att välkomna Annica till min ledningsgrupp. I henne får Leksands kommun en stark drivkraft och ett gediget engagemang för våra barn och unga. Annica har valts ut efter en gedigen rekryteringsprocess i stark konkurrens. Det är därför extra roligt att se att vi som organisation har kunnat erbjuda en möjlighet för våra egna medarbetare att utvecklas inom kommunen, säger Caroline Smitmanis Smids, kommundirektör.

– Jag ser fram emot att få jobba med hela spannet, från det att barnen kommer till oss som ettåringar i förskolan tills att de går ut med studentmössan på. Jag vill att vi strävar efter att alla elever ska lyckas och det kan se ut på olika sätt. Det handlar om att man känner att man har haft möjligt att göra sitt bästa och det kan vara att nå höga betyg, men också att klara skolan med självkänsla, att må bra och att behålla sin nyfikenhet på livet, säger Annica Sandy Hedin.

Annica tillträder till sommaren då nuvarande utbildningschef Carin Fredlin går i pension. Under våren sker en stegvis överlämning mellan dem.