Illustration: Agnas ark (klicka för större bild)

Klart för 15 nya lägenheter i centrala Leksand

2016-02-26 16:35

Det kommunala bolaget Leksandsbostäder AB bygger 15 nya lägenheter i centrala Leksand. Lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning under våren 2017.

Lägenheterna byggs i kvarteret Länsmannen 5, med adress Fiskgatan 4-6, väster om Leksands sparbank. Det blir två trevåningshus med totalt 15 lägenheter. Nio av lägenheterna får två rum och kök och resten tre rum och kök. Månadshyrorna beräknas till cirka 7 700 kronor för en tvåa och 9 300 kronor för en trea.

"Trivsamt litet kvarter"

– Det är väldigt roligt att bolagsstyrelsen idag har tagit beslut om denna nybyggnation. Det kommer att bli ett trivsamt litet kvarter. Intresset för projektet är stort, säger Elisabet Nises-Look som är bolagets vd.

– I första skedet kommer vi att skicka ut information till dem som finns i vårt intresseregister. Är du nyfiken på projektet, men inte finns i vårt intresseregister, så är du välkommen att höra av dig till oss, fortsätter hon.

Byggnad med samtida formspråk

Arkitekt för projektet är Daniel Boberg på Leksandsföretaget Agnas ark.

– Daniel har lyckats väl med att forma en byggnad som passar i miljön men som ändå har ett samtida formspråk, säger Elisabet Nises-Look.

Inflyttning våren 2017

Byggnationen kommer att starta under våren och inflyttning i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under våren 2017.

nya lägenheterna

Illustration: Agnas ark (klicka för att få en större bild)